EVO KAKO DA NAPRAVITE PRAVU PILEĆU MAST: Ovaj recept upoređuju sa TEKUĆIM ZLATOM, toliko dobra da se maže na HLEB
Mast, Foto: Printscreen/youtube/DOORSOFHEALTH

PAŽNJA

EVO KAKO DA NAPRAVITE PRAVU PILEĆU MAST: Ovaj recept upoređuju sa TEKUĆIM ZLATOM, toliko dobra da se maže na HLEB

Postoje recepti kojima mast daje poseban šmek, a mi vam predlažemo da je zamenite šmalcom za još bolji ukus

Objavljeno:

Šmalc (Schmaltz) je mast koja se pravite od pileće ili ćureće masnoće, kao i od kožice. Obično se koristiti umesto putera ili margarina, a ovako pripremljena mast je odličan izbor ako želite da poboljšate ukus jelima. Šmalc kuvari upoređuju s tekućim zlatom među sastojcima koji poboljšavaju aromu i ukus jela. Ovu mast ne morate samo da koristite za pripremu jela i kolača, već možete da je mažete na hleb umesto namaza.

Postoje recepti kojima mast daje poseban šmek, a mi vam predlažemo da je zamenite šmalcom za još bolji ukus. Pileća masnoća se dobija kada pečete pile ili batake, pa je skupljajte i čuvajte u zamrzivaču, kao i kožicu dok ne skupite dovoljno. Napravljeni šmalc čuvajte u sterilisanim teglama.

Sastojci:

Mast
foto: Printscreen/Youtube/ Kako promeniti svoj zivot

250 g pileće masti i kožice

1 crni luk

Recept za šmalc/mast:

Kožu sa piletina sitno iseckajte i pomešajte sa mašću, pa stavite u šerpu i sipajte vodu tek toliko da pokrije. Kuvajte dok smesa ne krene da ključa, pa smanjite temperaturu i nastavite da kuvate dok sva voda ne ispari, otprilike nekih sat vremena. Na kraju dodajte sitno seckani crni luk i ostavite na šporetu još nekih 15 minuta, dovoljno je da omekša. Dobijenu mast procedite i dodajte u jela ili mažite na hleb. Ako je potrebno posolite.

02:40

LESKOVAČKI UŠTIPCI I URNEBES SALATA: Najjednostavniji recept u emisiji Majke i snajke: Porodica kuvanjem osvojila 10.000 dinara

(Espreso/stvar ukusa/S.B./Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.